Tijdelijk groepshoofd Contactcenter

Standplaats:
Zwolle
Startdatum:
01.01.2019
Einddatum:
30.06.2019
Maximaal tarief:
€ 80.00
Uren per week:
36

AevesBenefit is voor P-direkt in Zwolle op zoek naar een Tijdelijk Groepshoofd Contactcenter. 

Opdrachtgever
P-Direkt staat voor het leveren van een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige salaris- en personeelsadministratie. Wij ondersteunen meer dan 120.000 werkgevers en werknemers binnen de sector Rijk met innovatieve technologie bij het gemakkelijk regelen van hun personeelszaken. De ruim 400 medewerkers van het contactcenter zijn opgeleid om managers en medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen. Meer informatie over P-Direkt is te vinden op onze website: PDirekt.nl Na tien jaar P-Direkt bieden wij zorgvuldig uitgedachte digitale dienstverlening. Veranderingen in onze klantwensen en de ICT gaan heel snel en dat leidt tot veel nieuwe ideeën en beelden. Meebewegen in deze ontwikkelingen vraagt van ons dat wij ons wendbaarder, Agile, organiseren. Naast kennis en analytisch vermogen, is ook dynamiek en teamwork steeds belangrijker voor ons. De nieuwe eisen en nieuwe manier van 'Agile' werken vraagt een andere vorm van leiderschap. Binnen het Management Team van het Contactcenter is plaats voor een tijdelijke werkplek voor de periode van een halfjaar. Wij zijn op zoek naar een manager met ervaring in leidinggeven in een Agile omgeving. Naast het oppakken van de taken horende bij de functie Groepshoofd help je door voorbeeldgedrag en reflectie het Management Team in de transformatie van klassiek management naar Agile leiderschap.

Opdrachtomschrijving
Wil je sturing geven aan het door ontwikkelen van Agile leiderschap binnen het Contactcenter? Weet jij wat ervoor nodig is om een effectieve en resultaatgerichte, maar ook plezierig werkklimaat te creëren? Mogelijk ben jij dan onze nieuwe tijdelijke collega in het Management Team van het Contactcenter! Als Groepshoofd geef je leiding aan meerdere teams, ben je relatiemanager voor één of meerdere departementen en heb je één of meerdere projecten in portefeuille. Het Groepshoofd geeft operationele leiding aan een aantal teamleiders. Je bent resultaatverantwoordelijk voor je eigen teams en stuurt op gezamenlijke doelstellingen. Met behulp van de Lean Management methodiek stimuleer je tot continu verbeteren en je vervult hierbij een voorbeeldrol. Je creëert in de dagelijkse hectiek voldoende momenten voor reflectie. Je bent een echte ‘people manager’, die een veilige omgeving weet te creëren met een open communicatie. Je hebt oog voor de individuele behoeften en drijfveren van je medewerkers maar ook voor de teambehoeften. Je bent duidelijk over wat er verwacht wordt en stimuleert medewerkers om het beste uit zichzelf te halen, met plezier. Als Groepshoofd ben je relatiemanager voor één of meerdere departementen. Met stakeholders stem je af over ontwikkelingen in het vakgebied en ben je aanspreekpunt bij escalaties. Je vertegenwoordigt P-Direkt en creëert draagvlak bij jouw relaties. Als Groepshoofd ben je ook portefeuillehouder van meerdere complexe projecten. Je zorgt er hierbij voor dat de belangen van het Contactcenter goed vertegenwoordigd worden in programma’s en projecten. Als portefeuillehouder kun je ook als opdrachtgever fungeren voor een aantal interne Contactcenter projecten.

Opdrachteisen
  • Je hebt WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van management en organisatieontwikkeling naar een Agile vorm van werken.
  • Je bent vaardig in het zowel in- als extern uitdragen van (beslissingen over) producten en diensten en verdedigt ze waar nodig.
  • Je hebt ervaring met aansturen van meerdere leidinggevende en teams (middenmanagement).
  • Je bent bekend met sturen op productie- en ontwikkeldoelstellingen in een Contactcenter of shared service omgeving.
Competenties
  • Aansturen organisaties: je bent een verbindende schakel tussen de werkvloer (operationeel) en het management (strategisch). Vertaalt de visie in operationele doelen en stuurt op de realisatie daarvan (regievoering). Je benut de kwaliteiten van medewerkers optimaal ten behoeve van organisatiedoelen.
  • Aansturen groep: Je verbindt en realiseert draagvlak: verkent en onderzoekt waar over afdelingsgrenzen heen samenwerking en samenhang mogelijk is en faciliteert deze. Je inspireert andere om op basis van gemeenschappelijk belang te handelen.
  • Creativiteit: je toont ondernemerschap en visie. Je geeft teams ruimte om te experimenteren en bent niet bang voor uitglijders. Je bouwt momenten in om te reflecteren en geeft hierin het voorbeeld. Je bent transparant in gedrag, je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Je neemt eigenaarschap voor de dingen die onder jouw verantwoordelijkheid worden opgepakt.
  • Netwerken: je ontwikkelt, onderhoudt en benut relaties en contacten om gezamenlijke doelstellingen te bereiken.
  • Ontwikkelen medewerkers: je biedt medewerkers perspectief en stimuleert medewerkers tot persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je brengt medewerkers in situaties die voor hen uitdagend en leerzaam zijn.
Bijzonderheden
Je standplaats is Zwolle, waarbij je flexibel bent in het reizen naar Den Haag indien het werk hierom vraag. De looptijd van deze opdracht is voor de periode van een halfjaar met mogelijk een optie tot verlenging.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten